Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ciocoi și ambasadorul UE au discutat despre posibilul impact al stării de urgență

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul interimar, Aureliu Ciocoi, s-a întâlnit cu Peter Michalko, Ambasadorul UE în Republica Moldova
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, s-a întâlnit cu  Peter Michalko, Ambasadorul UE în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Posibilul impact al stării de urgență, situația pandemică, aspecte ale agendei RM-UE în economie, educație, digitalizarea serviciilor, combaterea corupției și reforma justiției au fost discutate la o întâlnire a premierului interimar cu ambasadorul UE.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Impactul pe care-l va genera declararea stării de urgență în cele mai importante domenii social-economice a fost discutat de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, cu Peter Michalko, ambasadorul UE, la o întrevedere avută joi, 1 aprilie. 

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Expert: Alegerile anticipate în timpul ”ciumei” ar fi o catastrofă

Interlocutorii au mai discutat despre situația epidemică din Moldova în general și asigurarea țării cu vaccinuri împotriva COVID-19. 

„Oficialii au trecut în revistă un șir de subiecte de actualitate. O atenție deosebită au acordat-o analizării situației epidemiologice, a eforturilor depuse de autorități în sensul combaterii și limitării răspândirii virusului COVID-19, dar au discutat și despre impactul pe care-l va genera declararea stării de urgență în cele mai importante domenii social-economice”, a informat Serviciul de presă al Guvernului.

Aureliu Ciocoi a vorbit despre „pașii care se întreprind în vederea asigurării țării noastre cu vaccin anti-COVID-19 și despre punerea în practică a Planului național de imunizare”. 

centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo  - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Societate
Cazuri noi de COVID: Număr dublu în comparație cu ziua de ieri

Premierul interimar și-a exprimat recunoștința pentru asistența acordată de UE de-a lungul timpului, mai ales în ultimul an de pandemie.  

Totodată, potrivit comunicatului, cei doi oficiali au abordat și „subiecte care vizează evoluțiile recente de pe agenda bilaterală a dialogului RM-UE în sectorul economic, educație, digitalizarea serviciilor, combaterea corupției și reforma justiției”.

Parlamentul a instituit, pe 31 martie, starea de urgență pentru o perioadă de două luni - aceasta a intrat în vigoare joi, 1 aprilie, și se va menține până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0