Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cântecele cu elemente erotice, promovate de interpreta de operă Suzana Popescu

© Sputnik / Mihai CarausSuzana Popescu
Suzana Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Suzana Popescu a vorbit despre stilul de muzică pe care îl promovează cu multă dăruire și pasiune. Este vorba despre cântecul erotic.
Cântecele cu elemente erotice, promovate de interpreta de operă Suzana Popescu

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Suzana Popescu este una dintre puține artiste de la noi care promovează cântecele cu elemente erotice. Este vorba despre cântecul „Două mere, două pere”, despre fata care nu rezistă și merge cu altcineva, chiar dacă în sat toată atenția este asupra ei. Mai sunt lucrările „Fata Lelii”, „La crâșmuța din șosea”, „În pădure la Domneasca”, „La Ileana” sau „Pădurice pădurea”, un cântec despre faptul că trece timpul, iar omul își amintește pe cine a iubit și ce ar mai putea face, doar că numai are puteri.

Tatiana Botizatu - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Nici nu bănuiai: Pericolul la care te expui când asculți muzică la căști
Toate aceste lucrări fac parte din genul cântecului erotic, unul dintre cele 15 stiluri pe care îl promovează Suzana Popescu. Despre acest subiect, artista a vorbit în studioul Sputnik Moldova. 

"Lucrările acestea sunt niște adevărate bijuterii, fiindcă ele încarcă cu dublu sens fraze întregi sau un singur cuvânt: "A ieșit badea la cosit, că fânul s-o potolit". Asta ar însemna că fata este gata de măritat, iar flăcăul ar trebui să o pețească. La fel, "A ieșit fata în câmp să hrănească curcile, dar colo a venit Gheorghe și i-o spus să meargă în pădure să-i facă o râșchitori". Asta este tot un element erotic, fiindcă râșchitori ar însemna momentul când doi se cuplează. Mesajele sunt transmise foarte fin în lucrările pe care le dețin eu. Lucrările acestea nu pot fi cântate la concerte sau în Piața Marii Adunări Naționale, căci îți aruncă lumea cu ouă, dar trebuie interpretate într-un context special", spune Suzana Popescu, interpretă de operă. 

Suzana Popescu a vorbit nu doar despre aceste cântece, dar și despre alte momente curioase din cariera ei. Des exemplu, artista a fost întrebată dacă nu cumva este transvestit, din cauza vocii sale joase și neobișnuite pentru o femeie. 

"Eu am rămas surprinsă și cred că vreo două zile nu știam ce fac. Mă gândeam, cum Doamne transvestit?! Atunci mi-am amintit că pe la 14 ani, eram la spital, pentru o intervenție chirurgicală la glande, iar înainte de operație cântam pe holul spitalului căci era o acustică bună. Atunci medicul care mi-a făcut operația m-a auzit și m-a întrebat ce vreau să devin când voi fi mare. Atunci i-am spus că vreau să cânt. A doua zi, când mi-a făcut operația, i-a spus tatălui că nu mi-a atins nimic, iar așa vocea mea nu s-a mai schimbat și a rămas aceeași, joasă", a povestit Suzana Popescu. 

Suzana Popescu a vorbit și despre primele sale ieșiri pe scenă. 

"Când am ieșit prima dată pe scenă nu știam ce să fac cu mâinile și picioarele mele, pentru că nu mă găseam pe mine în lucrările acestea fine. Și atunci mi-a spus cineva că niciodată să nu mă gândesc cum stau mâinile și picioarele și să te gândești doar la ceea ce vrei să transmiți ascultătorilor prin cântece", a mai spus artista. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0