Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nori negri peste Moldova. Care vor fi consecințele crizei politice de la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Gîrbu
Viorel Gîrbu - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Expertul economic Viorel Gîrbu a vorbit în cadrul emisiunii „Atitudini” despre consecințele crizei politice de la Chișinău și impactul acesteia asupra economiei țării.
Nori negri peste Moldova. Care vor fi consecințele crizei politice de la Chișinău

Republica Moldova s-a confruntat cu probleme economice de la obținerea independenței. Agenții economici din țara noastră sunt obișnuiți să fie pe cont propriu, iar populația țării să trăiască în sărăcie. Declarația îi aparține expertului economic Viorel Gîrbu și a fost făcută în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Sputnik Moldova. Potrivit economistului, criza politică agravează și mai mult problemele de ordin economic, iar în cazul în care această criză va continua, lucrurile se vor înrăutăți și mai mult.

„Economia noastră este mica și slabă. Noi am trăit în sărăcie o perioadă lungă de timp, am trăit în lipsă de suport real din partea Guvernului mereu. Guvernele noastre niciodată nu au știut ce abordări să aplice pentru a ajuta dezvoltarea economică. Respectiv, agenții economici de la noi sunt obișnuiți să se descurce pe cont propriu”, spune Viorel Gîrbu.

Potrivit expertului economic, Moldova are nevoie de un Guvern funcțional și nicidecum de un Executiv în exercițiu.

„Noi avem nevoie de stabilitate politică, noi avem nevoie de un act de guvernare eficient, de un Guvern responsabil, în caz contrar, oamenii vor sărăci și mai mult și vom fi martorii un proces accentuat al exodului populației”, a adăugat Viorel Gîrbu.

Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Politică
Sandu despre Guvern: Are toate pârghiile să susțină economia pe timp de criză

Și asta deoarece situația economică este direct legată de evenimentele politice. Respectiv, o continuare a crizei pe plan politic ar agrava și mai mult starea lucrurilor din societate.

„Dacă această situație confuză va continua până la sfârșitul anului, atunci desigur că problemele se vor agrava. Urmează să vedem cum vor evolua lucrurile pe dimensiunea politică din Republica Moldova, iar în funcție de această evoluție noi putem să facem anumite proiectări cum va evolua economia și societatea per ansamblu”, conchide Viorel Gîrbu.

Amintim că, pe 23 decembrie, adică de la anunțarea demisiei Guvernului Ghicu, Republica Moldova este Guvernată de un executiv în exercițiu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0