Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va fi prelungită vacanța de Paști a elevilor? Ce spune Ministerul Educației

© Sputnik / Mihai CarausȘcoală
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Elevii vor avea o vacanță de 10 zile la începutul lunii mai, însă aceasta nu va fi prelungită. Cel puțin la această etapă autoritățile susțin că nu văd necesitatea să procedeze la fel cum a făcut România, de exemplu.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Șeful Direcţiei Învăţământ General din cadrul Ministerului Educației, Valentin Crudu, a declarat pentru Sputnik Moldova că autoritățile nu examinează deocamdată decizia de a trimite elevii în vacanță acum și nici nu se gândesc să o prelungească pe cea din perioada sărbătorilor pascale, care va fi în perioada 1-10 mai. 

Examen - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Educație
Vor susține sau nu elevii claselor IX-a și a XII-a examenele de absolvire anul acesta
"Noi nu discutăm la momentul actual cu privire la unele vacanțe, oricum conform planului vacanța următoare va fi în luna mai. Nu s-a pus în discuție ce vom face în această perioadă și dacă o vom prelungi. Despre toate deciziile care urmează să fie luate Ministerul Educației va informa societatea", a declarat Valentin Crudu. 

Și Boris Gâlcă, șeful adjunct al Direcției Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, a declarat în studioul Sputnik Moldova că prelungirea vacanței de primăvară pentru elevi ar fi o opțiune, însă va fi afectat programul de învățământ. 

"Să ținem cont că procesul de educație a fost grav afectat în acest an pandemic, iar în fața elevilor stau examene și acest lucru înseamnă o responsabilitate enormă pe sistemul de educațional. În primul rând, trebuie asigurată securitatea în școli. Nu știu dacă e cazul să mai impunem alte vacanțe, am avut multe până acum și dacă ne gândim că și de Paște vom avea vacanță, nu mai rămâne timp pentru finalizarea programului școlar și nu mai rămâne timp pentru pregătirea de examene", a precizat Boris Gâlcă. 

Elevi  - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Societate
Câți copii și profesori s-au îmbolnăvit de COVID în școli și grădinițe
În prezent, sunt aproape 300 de instituții de învățământ din țară care activează cu prezență fizică a elevilor la ore, 174 de școli în care frecventează fizic orele elevii claselor primare și absolvenții, iar în alte 567 de instituții, adică aproape 46% din numărul total, vin clasele primare la ore și absolvenții, doar că la capacitate de 50 la sută din numărul total de elevi. În același timp, 196 de școli sau 15,8% activează online.

Recent, România a decis să facă modificări în procesul educațional pentru a lupta mai eficient cu pandemia de COVID-19. Mai exact, vacanţa de primăvară va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie și până pe 4 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0