Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți copii și profesori s-au îmbolnăvit de COVID în școli și grădinițe

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaElevi
Elevi  - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Conform datelor Ministerului Educației, 196 de școli activează în regim online, dintre care 155 sunt în Capitală. Totodată, nouă instituții de învățământ și 45 de clase au fost plasate în carantină.

CHIȘINĂU 29 mart - Sputnik. În prezent, 196 de școli activează în regim online. 155 sunt din Chișinău, cinci sunt din raionul Călărași, 32 de instituții din raionul Căușeni, câte o instituție din raionul Drochia, Nisporeni, Ocnița și Rezina. La fel, din cauza numărului mare de infectări în rândul elevilor, nouă școli și 45 de clase au fost plasate în carantină.

Elevi la școală - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Societate
Câte instituții de învățământ sunt în carantină: Datele Ministerului Educației

Conform datelor, 307 elevi sunt diagnosticați cu COVID-19, iar peste trei mii de elevi sunt plasați în autoizolare. Totodată, 333 de cadre didactice sunt infectate cu noul virus, iar 210 sunt în carantină. 

Șase studenți și 15 profesori universitari sunt în prezent bolnavi de COVID-19. Totodată, noul coronavirus bântuie și prin centrele de excelență din țară. Astfel, 36 de elevi și 38 de profesori sunt infectați.

Datele mai arată că 33 de grădinițe și 82 de grupe sunt acum în carantină. În prezent, 25 de micuți sunt confirmați cu COVID-19, iar peste trei mii sunt în autoizolare. Noul coronavirus a fost depistat și la 188 de cadre didactice din grădinițele din țară, iar 187 sunt în carantină.

Autoritățile îndeamnă în continuare managerii instituțiile de învățământ să monitorizeze situația și să se conformeze măsurilor impuse de către specialiști. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0