Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul, în ședință: Ar putea vota starea de urgență

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaȘedința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020
Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Deputații moldoveni se întrunesc astăzi în ședință. Până la această oră, ordinea de zi încă nu a fost anunțată.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Parlamentul se întrunește astăzi, 31 martie în ședință plenară, informează serviciul de presă al Legislativului. Ordinea de zi deocamdată nu a fost anunțată, dar cel mai probabil, deputații urmează să examineze solicitarea Guvernului către Parlament să declare Stare Excepțională, pentru a acorda atribuții suplimentare Comisiei Situații Excepționale.

„Aceasta nu prevede restricții economice”, a precizat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care a prezentat proiectul de hotărâre. Solicitarea urmează să fie examinată de Parlament.

Teodor Cârnaț - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Expert: Parlamentul instituie stare de urgență ca să nu fie dizolvat

Amintim, președintele Maia Sandu a propus impunerea stării excepționale pentru cel puțin două săptămâni. Recomandarea a venit după ședința din 13 martie a Consiliului Suprem de Securitate.

„Poziția Președinției și a majorității membrilor Consiliului Suprem de Securitate este să recomande instituirea stării de urgență pentru două săptămâni”, a declarat Maia Sandu. 

Șeful statului a mai spus că i s-a recomandat Guvernului ca în termen de trei zile să elaboreze lista restricțiilor impuse în contextul stării de urgență, activitățile și categoriile de cetățeni care vor cădea sub incidența acestor restricții și compensațiile pe care le vor primi din partea statului. Situația excepțională nu prevede instituirea unui "lockdown".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0