Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum au reușit doi ucraineni să golească zeci de bancomate în Moldova 

© AFP 2024 / PHILIPPE HUGUENBancomat
Bancomat  - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Doi ucraineni sunt suspectați de furt în Republica Moldova. Aceștia ar fi instalat la bancomatele mai multor bănci din Capitală dispozitive de ”cash trapping”, plăcuțe metalice lipite deasupra fantei bancomatului, care blochează eliberarea banilor din bancomat.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Doi bărbați de 30 și 31 de ani ar fi instalat circa 50 de dispozitive de tip ”cash trapping” la bancomatele din Chișinău, dar și mai multe raioane.

Om cu mască. Fotografie de arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2019
Societate
Au furat milioane: Timp de cinci ani, niște moldoveni au golit bancomate în Rusia
Astfel, au cauzat un prejudiciu de peste o sută de mii de lei. Potrivit poliției, pe parcursul acestui an, suspecții ar fi sustras banii din bancomate cu ajutorul dispozitivelor de tip ”cash trapping”, utilizate pentru sustragerea numerarului la efectuarea tranzacțiilor financiare la bancomate.

Potrivit oamenilor legii, schema funcționează în felul următor: infractorii instalează o plăcuță metalică deasupra fantei bancomatului, care blochează eliberarea banilor din bancomat. Astfel, victima nu reușește să aibă acces la bani și pleacă în căutarea altui bancomat. În acest timp, infractorul scoate placa metalică și scoate banii blocați în bancomat.

Bărbații au fost arestați pentru 30 de zile. Dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, atunci ei riscă până la șase ani de pușcărie. 

Oamenii legii îndeamnă oamenii să fie vigilenți atunci când merg la bancomat pentru a efectua anumite tranzacții. În cazul în care depistează anumite mijloace tehnice suspecte instalate la bancomat sau acesta nu eliberează mijloace financiare, iar contul bancar fixează extragerea lor, să anunțe imediat banca și poliția.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0