Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu își face partid: Iată ce demnitari îi sunt alături

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Încă un partid politic ar putea apărea pe arena din Republica Moldova. Acesta va fi condus de fostul premier Ion Chicu.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2021
Politică
Ion Chicu regretă că a plecat de la șefia Guvernului? Iată ce declarație a făcut
CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Fostul prim-ministru Ion Chicu anunță că își crează partid politic. Informația a fost publicată de fostul premier pe rețelele de socializare după miezul nopții. Partidul se va numi „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” și are ca obiectiv principal dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova, prin consolidarea societății și integrarea statului nostru în Uniunea Europeană. 

„Noi, cetățenii Republicii Moldova, am moștenit un pământ de o frumusețe rară, o Ţară pe care suntem datori să o păstrăm și să o dezvoltăm pentru urmașii urmașilor noștri. Băștinașii acestui meleag au fost tot timpul oameni vrednici și curajoși, au știut mereu să înfrunte greutățile și au trecut, cu demnitate, de vremurile vitrege. Și astăzi, poporul nostru este pus la grea încercare, dar suntem siguri că vom depăși și această perioadă de restriște”, scrie Chicu. 

Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Politică
Parlamentul, în ședință: Ar putea vota starea de urgență
Politicianul informează că principalul deziderat al său și al echipei este crearea tuturor condițiilor pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Integrarea în UE este și unica șansă de reintegrare a regiunii transnistrene. Realizarea obiectivului de integrare europeană va fi un suport în plus năzuințelor noastre de a construi relații de cooperare, bazate pe respect reciproc cu toate țările lumii, în special cu partenerii noștri strategici”, mai spune Chicu.

În prezentarea sa Chicu vorbește și despre stat de drept, majorarea esențială a salariilor și pensiilor oamenilor, iar drumurile, apa/canalizarea şi toată infrastructura publică pot fi construite la standarde europene. Pentru aceste obiective, Chicu spune că este nevoie să fie asigurată dezvoltarea economiei.  

„Bine și liber poate trăi doar o societate educată, cultă și cu un sistem de ocrotire a sănătății, orientat spre nevoile oamenilor. Pentru echipa noastră, prioritatea imediată pentru domeniile ocrotirii sănătății, educației, științei, culturii, sportului este sporirea motivației materiale și spirituale a cadrelor profesionale din aceste domenii, însoțită de creșterea eficienței și calității activității acestor sectoare”, a precizat Ion Chicu.

Din cei care au anunțat că îi sunt alături dețin funcții de secretari de stat, primari, directori și vicedirectori de instituții, șefi de direcții. Prima pe lista prezentată de Chicu este fostul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0