Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Este sau nu asigurată țara cu grâu alimentar: Ce spune Perju

© PhotoСбор урожая
Сбор урожая - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, reiterează că țara este asigurată cu grâu alimentar.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Țara este asigurată cu grâu alimentar. Precizarea a fost făcută de ministrul Agriculturii, Ion Perju, după audierile de astăzi în Comisia parlamentară pentru Agricultură. Perju spune că, deși s-a decis interzicerea exportului de grâu din rezervele de stat până la 12 aprilie, oricum nu existau motive de panică întrucât țara este asigurată din punct de vedere alimentar. 

„Grâu este mai mult decât de ajuns până la următoarea recoltă. Anul curent are condiții climaterice foarte bine, așa că nu există niciun motiv de îngrijorare privind securitatea alimentară a țării", a declarat ministrul. 

Сбор урожая - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Politică
Guvernul a interzis temporar exportul de grâu

Potrivit lui, în cadrul Agenției Rezerve Materiale există procedura de împrospătare a grâului alimentar din rezerva de stat.

„Conform nomenclatorului, în rezerva de stat este cu 25% mai mult grâu alimentar decât cantitatea prevăzută. Este o cantitate care trebuie utilizată de către stat în anumite situații de urgență. Întrucât cantitatea de grâu alimentar din 2016-2017 își pierde perioada de valabilitate și de calitate, el trebuie să fie împrospătat”, a adăugat Perju. 

Ministrul Agriculturii a menționat că decizia de ieri a Guvernului a fost luată la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate. Perju a anunțat că datele privind cantitatea exactă de grâu alimentar vor fi actualizate până la sfârșitul acestei săptămâni. 

Amintim, Guvernul a votat în seara de 30 martie o hotărâre cu privire la introducerea unei restricții temporare la exportul grânelor - până pe 12 aprilie 2021. Inițial, proiectul Guvernului prevedea ca restricția să fie instituită până pe 15 aprilie.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0