Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban nu mai vrea sa aibă grijă de gazonul Guvernului

© Sputnik / Anatolii KiriakAngajat din domeniul gospodăriei comunale
Angajat din domeniul gospodăriei comunale - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Edilul-șef al Capitalei se arată indignat de faptul că municipalitatea face curățenie în preajma instituțiilor de stat și a agenților economici, dar pentru acest lucru nimeni nu plătește.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Primarul Capitalei susține că, atât instituțiile private, cât și cele de stat trebuie să plătească pentru faptul că municipalitatea are grijă de spațiul adiacent clădirilor care aparțin statului și agenților economici.

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Avertismentul unui medic pentru primarul Ceban - Ce riscă

Într-o postare pe Facebook, Ion Ceban scrie că municipalitatea nu este obligată să facă curățenie în prejma clădirilor private sau de stat. 

„Municipalitatea nu este obligată să facă curăţenie pe teritoriul sau în preajma agenţilor economici sau a clădirilor statului, de aceea am solicitat să fie făcută o listă a acestor adrese, iar cu cei vizaţi să fie încheiate contracte pentru serviciile prestate de Primăria Chişinău. Altfel noi pierdem milioane de lei, bani cu care am putea plăti angajaţii întreprinderilor municipale responsabile de salubrizarea oraşului”, a scris Ion Ceban. 

Primarul susține că Chișinăul contribuie la formarea bugetului național cu aproape 80 la sută, iar acest lucru se întâmplă din motiv că impozitele plătite de agenții economici și persoanele juridice care activează pe teritoriul Capitalei merg în bugetul de stat.

„Este incorect ca din cauza sistemului inechitabil de distribuire a veniturilor, capitala țării să fie astăzi într-o situație financiară foarte proastă.
Nu vom face acte de binefacere, deoarece locuitorii capitalei vor străzi, trotuare și curți de blocuri reparate, școli și grădinițe reabilitate, spaţii verzi amenajate - iar noi cu bugetul ,,gol” nu putem realiza aceste lucruri”, a mai scris primarul Capitalei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0