Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Armata va fi scoasă în stradă? - detalii

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaArmata Națională, în sprijinul autorităților, în lupta cu COVID-19
Armata Națională, în sprijinul autorităților, în lupta cu COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Hotărârea privind propunerea declarării stării de urgență, dar și folosirea Armatei Naționale în lupta cu COVID-19 au fost publicate în Monitorul Oficial.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Decretul șefului statului, Maia Sandu, privind folosirea Armatei Naționale pe durata stării de urgență în sănătate publică a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, potrivit decretului, Armata Națională va acorda sprijinul necesar autorităților statului, cu personal și mijloace logistice. Armata Națională va interveni în conformitate cu hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Politică
Parlamentul, în ședință: Ar putea vota starea de urgență

„Președintele Republicii Moldova decretează: Armata Națională va acorda sprijinul necesar autorităților statului, cu personal și mijloace logistice, în activitățile de asigurare a ordinii publice și respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecției cu COVID-19, a misiunilor de patrulare, a regimului special de circulație pe teritoriul țării, a pazei și protecției unor obiective/zone și infrastructurii critice, a transportului de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, a triajului epidemiologic, a asistenței medicale și altor misiuni stabilite de Comisia națională extraordinară de sănătate publică”, este precizat în document.

Totodată, în Monitorul Oficial de marți, 31 martie, a publicată decizia cu privire la propunerea declarării stării de urgență, aprobată de Guvernul în exercițiu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0