Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinarea gratuită a populației: Cum va fi asigurată

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Abonare
Un proiect menit să asigure vaccinarea gratuită a populației a fost avizat pozitiv de Comisia juridică, numiri și imunități. El urmează să fie avizat și de alte comisii apoi transmis pentru dezbateri Parlamentului.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri de asigurare a procesului de imunizare a populației a fost avizat pozitiv de majoritatea membrilor Comisiei juridice, numiri și imunități. Obiectivul de bază al proiectului este asigurarea gratuită cu vaccin anti-COVID-19 a cetățenilor Republicii Moldova.

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Societate
Câți moldoveni s-au molipsit de COVID chiar după vaccinare

Potrivit proiectului de lege, Guvernul va avea dreptul la preemțiune(drept de preferință la o cumpărare), asupra tuturor vaccinurilor anti-COVID-19 care sunt introduse pe teritoriul Republicii Moldova de către agenții economici.

Astfel, angajatorii care procură vaccinul și serviciul de imunizare anti-COVID-19 pentru salariații săi se vor bucura de facilități fiscale. Documentul prevede că, pentru întreaga perioadă a stării de urgență în sănătate publică, plățile făcute de către angajator pentru procurarea vaccinului și serviciul de vaccinare anti-COVID-19 a salariaților ar urma să fie considerate facilități neimpozabile, acordate de angajator. La fel, serviciile de vaccinare anti-COVID-19 de către prestatorii privați de servicii medicale vor fi reglementate prin lege. 

Proiectul a fost elaborat și înaintat de deputații Serghei Sîrbu și Ruxanda Glavan. Acesta urmează a fi examinat de celelalte comisii parlamentare permanente și transmis spre dezbatere în plenul Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0