Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți moldoveni s-au molipsit de COVID chiar după vaccinare

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Abonare
Peste 50% din lucrătorii medicali și peste 1% din populația Republicii Moldova au fost imunizați împotriva COVID-19. Câteva zeci de persoane dintre cele vacinate s-au îmbolnăvit de COVID - 19 chiar după imunizare.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Societate
La finalul pandemiei COVID poate exploda altă boală: Avertismentul specialistului
CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Peste 38 de mii de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în Republica Moldova. Este vorba de lucrători medicali și reprezintă 52% din numărul total de angajați ai sistemului medical. Informația a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă privind procesul de vaccinare în Republica Moldova. Autoritățile informează că din numărul total de vaccinări au fost înregistrate 870 de reacții adverse post-vaccinare.

Majoritatea reacțiilor adverse au fost ușoare, specifice perioadei post-imunizare. Este vorba de dureri musculare, dureri de articulații, slăbiciuni și febră până la 38,5 C. De asemenea, au fost înregistrate și 31 de reacții adverse mai moderate, adică cu febră mai mare de 38,5 până la 39,5 C. Frecvența reacțiilor adverse raportate la numărul de populație vaccinată este de 2,28%.

Responsabilii de la Agenția Națională de Sănătate Publică informează că au fost înregistrate și 78 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 chiar și după administrarea primei doze de vaccin. Fiecare caz a fost confirmat în perioada 1-19 zile după vaccinare, ceea ce înseamnă că persoanele au fost vaccinate fie în perioada de incubație, când nu prezentau simptome de boală, fie s-au infectat pe parcurs. Specialiștii precizează că după administrarea primei doze nu este protecție contra bolii. 

După imunizare, fiecare persoană primește un certificat care confirmă vaccinarea. Acestea sunt doar o dovadă ca evidență medicală și nu sunt recunoscute deocamdată pe plan internațional. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0