Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul Centru Municipal de Vaccinare va fi deschis în Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausВ Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса
В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Abonare
Procesul de vaccinare a cadrelor didactice din municipiul Chișinău va începe în scurt timp. Autoritățile municipale urmează să primească un lot de vaccin de la Ministerul Sănătății pentru acest scop.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Primul Centru Municipal de Vaccinare va fi deschis în Chișinău. O decizie în acest sens a fost aprobată de consilierii municipali în unanimitate. Centrul este creat în special pentru vaccinarea cadrelor didactice din Capitală și va avea o capacitate de imunizare pentru 500 de persoane pe zi.

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Societate
Profesorii din Chișinău ar putea fi vaccinați prioritar - detalii

Imunizarea este benevolă și va fi efectuată pentru toate persoanele care vor dori să se vaccineze. Într-o etapă ulterioară, la acest centru vor fi imunizate și alte categorii de persoane.

Șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, a declarat în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău că pentru vaccinarea cadrelor didactice este necesar un lot de 13-14 mii de doze de vaccin. Vaccinul a fost solicitat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ar putea fi distribuit în maximum trei săptămâni. Potrivit lui Gîlcă, gratuitatea și accesul la vaccin reprezintă un imperativ absolut. Centrul Municipal de Vaccinare va fi creat în incinta unei clădiri care aparține Academiei de Științe Economice, iar municipalitatea Chișinău nu va plăti arendă pentru utilizarea acesteia.

Amintim, în cadrul ședinței de ieri, 29 martie a serviciilor municipale, primarul Ion Ceban a declarat că prioritatea zero pentru municipalitate este vaccinarea cadrelor didactice, categorie de persoane care sunt expuse riscului de infectare cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0