Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a spus cine sunt prietenii Rusiei - Este și Moldova?

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Abonare
Secretarul de presă al președintelui Federației ruse, Dmitrii Peskov, a acordat un amplu interviu publicației "Argumentî i Faktî", în care, printre altele, a povestit despre relațiile Rusiei cu unele state post-sovietice.

Vladimir Putin  - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Societate
Maia Sandu i-a scris lui Vladimir Putin: Ce a solicitat șeful statului
CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Cu toate că actualul președintele al Republicii Moldova nu este un susținător deschis al dezvoltării relațiilor bilaterale cu Federația Rusă, "totuși au loc aceste contacte". Despre aceasta a vorbit secretarul de presă al Federației ruse, Dmitrii Peskov, în cadrul unui interviu acordat publicației "Argumentî i Faktî".

"De sigur, noul președinte al Moldovei este, într-o mai mică, adepta ideii dezvoltării relațiilor moldo-ruse, dar oricum au loc aceste contacte", a declarat el.

Potrivit lui, președintele Republicii Moldova, Miai Sandu, nu renunță la dialogul cu Rusia.

"Noi avem relații foarte strânse cu Moldova. Adepții relațiilor bune cu Federația Rusă dețin majoritatea în Parlament (din Chișinău- n.n.). Și chiar dacă președintele Maia Sandu declară o orientare (a politicii externe - n.n.) multevectorială, cu accentul pe integrarea europeană, chiar ea nu renunță la dialogul cu Rusia",  a menționat secretarul de presă al președintelui rus.

Генеральный директор Института региональных проблем Дмитрий Журавлев - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Expert rus: Ce trebuie să facă autoritățile moldovene ca să evite catastrofa
În discuția cu corespondentul publicație, Peskov s-a referit și la subiectul înțelegerilor de la Minsk, menționând că situația este departe de a fi una pozitivă.

"Cu "Formatul Normand" lucrurile stau prost. Putem constata că, în mandatul lui Zelenski, nu s-a reușit să se avanseze cu nici o iotă în realizarea atât a complexului de măsuri convenite la Minsk, cât și a înțelegerilor ulterioare, care au fost luate la Paris", a declarat Peskov.

Peskov a menționat că Rusia menține relații de prietenie cu multe state post-sovietice.

Acesta este spațiul fostei Uniuni Sovietice, cu excepția Georgiei, Ucrainei și Țărilor Baltice. Noi avem relații minunate cu statele CSI, adâncim integrarea cu statele UEEA (Uniunea Economică Eurasiatică -n.n.), a spus el.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время встречи с специальным посланником генерального секретаря ООН по Сирии Гейром Педерсеном в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Lavrov, despre distrugerea relațiilor cu Rusia de către Uniunea Europeană
În ceea ce ține de relațiile bilaterale cu statele CSI, secretarul de presă al președintelui rus a menționat că "un proces integraționist important în arealul post-sovietic - uniunea statală Rusia și Belarus".

"Rusia nu s-a implicat și, despre asta Putin a vorbit în mai multe rânduri, nu are planuri să se implice în afacerile interne belaruse. Pentru noi este important ca în Belarus să domine în mod absolut părtașii ideii uniunii statale și ai ideii apropierii multifactoriale cu Rusia", a menționat Peskov.  

Potrivit lui, nu este vorba de unirea celor două state, dar „cea mai profundă integrare posibilă” răspunde intereselor comune al rușilor și locuitorilor Belarusei.    

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0