Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu i-a scris lui Vladimir Putin: Ce a solicitat șeful statului

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin  - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Abonare
Președintele Maia Sandu i-a scris lui Vladimir Putin solicitându-i ajutor din partea Federației Ruse în ceea ce privește livrarea vaccinului rusesc „Sputnik V” pentru Republica Moldova.

CHIȘINĂU 26 mart - Sputnik. Șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că i-a scris o scrisoare președintelui Federației Ruse în care solicită ajutorul în ceea ce privește acordarea unui lot de vaccin împotriva noului coronavirus „Sputnik V”. Maia Sandu a precizat că a semnat scrisoarea vineri, după discuția cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău Oleg Vasnețov.

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Dodon: Vaccinul "Sputnik-V" va ajunge în curând în Republica Moldova

„Am vorbit cu ambasadorul, el mi-a zis că în prezent nu vom putea procura vaccinul, dar în calitate de ajutor l-am putea primi. Autoritățile ruse vor examina acest lucru. Astăzi am semnat scrisoarea pentru domnul președinte al Federației Ruse, Vladimir Putin, la fel cum am scris și în alte țări, despre dorința de a primi vaccinul”, a precizat Maia Sandu.

Amintim că joi, 25 martie, președintele țării a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău. Cei doi oficiali au discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră. Șeful statului a precizat în cadrul discuției că subiectul prioritar este acum asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii.

"Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul ”Sputnik V”, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-COVID-19, cu atât mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi", a precizat Maia Sandu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0