Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova ar urma să ajungă peste 100 de mii de vaccinuri Pfizer

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaPfizer
Pfizer - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Abonare
Republica Moldova va primi peste 100 de mii de doze de vaccinuri Pfizer. Despre aceasta a anunțat cu cu puțin timp în urmă președintele Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Șeful statului, Maia Sandu, a scris pe pagina sa de Facebook că Republicii Moldova i-au fost alocate 100 620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech prin intermediul platformei COVAX. 

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Societate
Cu ce vaccin anume s-ar imuniza moldovenii – sondaj
Președintele susține că dozele ar urma să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie.

"Mă bucur că reprezentanții companiei Pfizer au răspuns atât de repede rugăminții noastre de a obține acces la acest vaccin. Suntem recunoscători țărilor care contribuie la platforma COVAX și ne ajută să accelerăm procesul de vaccinare a cetățenilor", a scris Sandu.

Președintele țării a precizat că vaccinul trebuie administrat, în primul rând, personalului medical și celor aflați în grupuri de risc, cum ar fi profesorii, persoanele vârstnice și celor bolnave.

"Este inadmisibil ca unele persoane să fie imunizate fără rând și, astfel, să lase într-un mare pericol medicii și alte categorii supuse riscului. Vom insista pe un control riguros din partea instituțiilor responsabile cu privire la corectitudinea administrării vaccinului, așa încât cei care au cea mai mare nevoie de el să-l primească cât mai repede", a reiterat Maia Sandu.

De precizat că până acum, în Republica Moldova au fost vaccinate 38 643 de persoane, dintre care 839 au avut reacții post-imunizare ușoare, iar 31 - moderate. Aproximativ 43% dintre moldoveni nu doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, potrivit rezultatelor unui sondaj prezentate luni, 29 martie. În jur de o treime dintre participanții la studiu, 31%, au spus că au încredere în vaccinul rusesc anti-COVID – „Sputnik”. Alte 10% dintre persoanele intervievate au răspuns că au încredere în vaccinurile occidentale „Pfizer” și „AstrZeneca”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0