Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul ezită să susțină propunerea Maiei Sandu de interzicere a exportului de grâu

© Photo : Miroslav RotariСбор урожая
Сбор урожая - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Abonare
Guvernul a luat o pauză în ședință, după ce a început să examineze un proiect de hotărâre cu privire la introducerea unei restricții temporare la exportul grânelor.

CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Guvernul are pe agenda ședinței sale de marți, 30 martie, și recomandarea Consiliului Suprem de Securitate (CSS) cu privire la introducerea unei restricții temporare la exportul grânelor.

Сбор урожая - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Scandalul grâului poate deveni un nou motiv de tensiuni sociale în Moldova

Cabinetul de Miniștri a început să examineze această chestiune, dar, la propunerea ministrului interimar al Agriculturii, Ion Perju, a luat o pauză până la orele 20:30. Proiectul Guvernului prevede interzicerea exporturilor de grâu până pe 15 aprilie. 

Ion Perju s-a arătat categoric împotriva adoptării unei asemenea hotărâri. El a spus că toată preocuparea pentru exportul de grâu din rezervele de stat are la bază rațiuni politice. Potrivit lui Perju, nu există motive de îngrijorare legate de exportul de grâu. 

„Am recomandat astăzi Guvernului să introducă o restricție temporară la exportul grânelor”, a declarat Maia Sandu în seara zilei, după ședința CSS pe care a prezidat-o în calitatea ei de șef al statului

Între timp, potrivit Maiei Sandu, va fi creat un grup de lucru „care să stabilească care pot fi intervențiile în rezervele de stat”, astfel, încât să nu fie admisă creșterea prețurilor la pâine și la furaje.

Maia Sandu a repetat aprecierea pe care a făcut-o anterior, potrivit căreia din rezervele de stat ar fi fost vândute anumite cantități de grâu cu încălcarea legislației. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0