Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Greceanîi: În această situație se impun măsuri cardinale

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Abonare
Președintele Parlamentului a convocat membrii Guvernului în exercițiu în ședință privind starea epidemiologică din țară.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a Guvernului și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică pentru a depăși situația dificilă și a oferi atribuții suplimentare în acest sens. Precizarea a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi după ședința de lucru de luni, care s-a desfășurat cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, precum și ai consilierilor președintelui Parlamentului.

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Situație încordată din cauza COVID: Ciocoi a convocat Consiliul consultativ

Greceanîi a menționat că „în această situație alarmantă se impun măsuri cardinale imediate”. În cadrul ședinței s-au analizat detaliile privind achiziționarea de urgență a vaccinurilor necesare pentru imunizarea în masă a tuturor categoriilor de cetățeni.

„Pentru facilitarea acestui proces, Parlamentul a modificat mai multe acte legislative. Am exprimat recunoștința partenerilor Republicii Moldova pentru ajutorul oferit. Am anunțat faptul că autoritățile continuă demersurile foarte serioase în vederea obținerii de noi donații de vaccinuri sigure și eficiente”, scrie Greceanîi pe Facebook.

Un alt subiect din cadrul ședinței ține de situația social-economică a mediului de afaceri în contextul pandemiei de COVID-19. Președintele Parlamentului spune că este necesară menținerea restricțiilor realităților curente. Totodată, membrii Executivului au informat despre măsurile concrete care se întreprind pentru asigurarea securității alimentare a țării. Zinaida Greceanîi îndemnă politicienii din țara noastră să-și concentreze eforturile pe protecția vieții și sănătății cetățenilor, în mod absolut prioritar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0