Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Situație încordată din cauza COVID: Ciocoi a convocat Consiliul consultativ

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov
Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a apreciat că situația pandemică rămâne a fi alarmantă și este „extrem de necesară consolidarea eforturilor tuturor factorilor de decizie, inclusiv ale Parlamentului”.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Necesitatea introducerii unui set de acțiuni suplimentare în scopul eficientizării procesului de gestionare a situației pandemice a fost discutată luni, 29 martie, la ședința Consiliului Consultativ de sănătate publică pe lângă Prim-ministru, convocată de Aureliu Ciocoi. 

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Societate
Cu ce vaccin anume s-ar imuniza moldovenii – sondaj

În ședință au fost menționate „mai multe propuneri de acțiuni prioritare, care ar contribui la stoparea extinderii infecției în țară”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

„Printre acestea – sporirea capacităților de testare, fortificarea capacităților medicinii primare, crearea unui Centru de criză care să coordoneze procesul de comunicare și informare. Instituția ar mai avea rolul de dezvoltare a parteneriatelor cu actorii importanți, în scopul sporirii capacităților de comunicare privind situația pandemică, monitorizarea celor care au contactat persoane infectate, dar și monitorizarea procesului de imunizare”, a comunicat sursa citată.

În ședință, specialiștii au accentuat necesitatea dotării cu echipament suplimentar și sisteme centralizate de oxigenare a secțiilor de terapie intensivă, „având în vedere suprasolicitarea acestora în ultima perioadă”. 

centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Societate
COVID: Cazurile noi sunt numeroase și foarte multe decese

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a menționat, potrivit comunicatului de presă, că „evoluția situației pandemice în Republica Moldova rămâne a fi alarmantă”.

În prezent, în opinia premierului interimar, „este extrem de necesară consolidarea eforturilor tuturor factorilor de decizie, inclusiv ale Parlamentului, pentru a fortifica sistemul de sănătate publică național și stoparea răspândirii virusului Sars-Cov-2”.

Încă 932 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate pe 29 martie. Bilanțul infectărilor a ajuns la 227453. În ultimele 24 de ore au decedat 42 de oameni bolnavi de COVID, a anunțat Ministerul Sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0