Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forțele speciale au intervenit la Portul Giurgiulești

© Sputnik / Miroslav RotariСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Abonare
Polițiștii din detașamentele cu destinație specială au intervenit la Portul Giurgiulești și au înlăturat de grupul de protestatari în frunte cu Vasile Costiuc care nu permiteau accederea camioanelor cu grâu.

CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Intervenția oamenilor legii a fost scurtă, rapidă și fără excese: oamenii au fost doar îndepărtați din fața camioanelor cu grâu, car de luni seara stătea blocate la intrarea în port.

Полиция - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Video - Deputatul PAS Ion Groza luat pe sus de mascați
Amintim că adepții lui Vasile Costiuc au blocat accesul în portul Giurgiulești a camioanelor încărcate cu cereale după ce președintele Maia Sandu i-a solicitat Guvernului să impună restricții temporare la exportul grâului din rezervele de stat, în scopul asigurării securității alimentare a țării. A urmat reacția ministrul interimar al Agriculturii, Ion Perju, care a afirmat că ”Republica Moldova este asigurată alimentar la toate produsele social importante (inclusiv grâu)”, în corespundere cu Modului provizoriu de determinare şi calculare a bugetului minim de consum aprobat prin hotărâre de Guvern, și ”NU există temei de îngrijorare în rândul populației”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0