Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Vaccinul "Sputnik-V" va ajunge în curând în Republica Moldova

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Abonare
Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că va depune efortul pentru a duce cât mai curând vaccinul împotriva COVID-19 în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că va pleca în curând într-o vizită la Moscova pentru a accelera soluționarea problemei aprovizionării țării noastre cu vaccinul rusesc "Sputnik-V". Despre aceasta președintele socialiștilor a vorbit în cadrul emisiunii sale săptămânale. 

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Societate
A început imunizarea profesorilor și studenților de la USMF: Ce vaccin li se administrează
"Ce ține de "Spuntik -V", Au fost câteva adresări, eu în calitate de președinte în 2020, adresările doamnei Greceanîi în 2021. Am văzut că ieri și Maia Sandu a declarat că vrea "Sputnik- V", cu toate că anterior instituția prezidențială încerca să blocheze acest vaccin. Noi am scăpat momentul ca să putem primi în mod de urgență. În ianuarie-februarie, când la noi era haos generat de instituția prezidențială, iar rușii s-au adresat și puteau să ne livreze 200 de mii de vaccinuri în două săptămâni. Atunci consilierii prezidențiali au blocat acest vaccin la instituțiile de stat. Este o luptă a vaccinurilor mondiale și instituția prezidențială a încercat să se implice în această luptă", a spus Dodon. 

Liderul PSRM a confirmat că se va vaccina cu "Spuntik - V", dar nu va face acest lucru până când vaccinul nu va ajunge în Moldova.

"Eu cred că noi vom avea informație clară când, în ce volume și care este donația, dar și cât putem cumpăra. Solicitarea pentru "Sputnik-V" este mare, cererea este de zeci de ori mai mare decât se produce. Dacă câștigam eu alegerile prezidențiale, vaccinul era deja în februarie în Moldova, dar avem ce avem. Vă promit că în timpul cel mai apropiat "Sputnik-V" va ajunge în Moldova, noi ne ocupăm de acest subiect", a precizat Igor Dodon. 

Liderul PSRM a mai spus că cetățenii trebuie să aibă acces la diferite vaccinuri, iar pentru asta autoritățile trebuie să depună eforturi. 

"Până la mijlocul lunii aprilie, ar putea fi livrate 300-400 de mii de doze de vaccinuri, achiziționate de stat. Eu cred că odată ce vor fi semnate contractele, va putea apărea și imunizarea la companiile private", a declarat Igor Dodon. 

Până acum, în Republica Moldova au fost vaccinate 30 700 de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0