Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu mai e ce-a fost odată: Ce s-a schimbat în bibliotecile din Capitală

© Sputnik / Rodion ProcaElena Pintilei
Elena Pintilei - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Numărul utilizatorilor care au accesat serviciile online ale Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova a crescut vertiginos în perioada pandemiei. Despre acest lucru a anunțat directoarea instituției de cultură, Elena Pintilei.
Nu mai e ce-a fost odată: Ce s-a schimbat în bibliotecile din Capitală

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, la fel ca și celelalte instituții de profil, a avut parte de multe schimbări în programul de activitate în perioada de pandemie. Multe servicii au fost transferate în regim online, fapt ce a contribuit esențial la diminuarea numărului celor prezenți fizic în incinta instituției.

Elena Dabija - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2020
Bibliotecile din Capitală: Ce s-a schimbat în pandemie
"Ne valorificăm colecțiile în format digital. Suntem alături de cititori în spațiul online, iar numărul utilizatorilor care se adresează de la distanță a crescut esențial în perioada pandemică. Ne bucurăm că biblioteca nu a rămas în umbră în aceste vremuri deloc ușoare", a declarat pentru Sputnik Elena Pintilei.

Potrivit ei, biblioteca s-a străduit să ofere servicii online și comunității biblitoecarilor, organizând diverse instruiri. Pentru utilizatori a fost pusă la dipoziție biblioteca digitală, serviciul întreabă bibliotecarul ș.a. Pe site sunt plasate informațiile referitor la desfășurarea tuturor evenimentelor, care în mare parte la fel se desfășoară în format online.

De menționat este că în prezent Biblioteca Națională a Republicii Moldova găzduiește expoziția de documente "Teatrul- poezia ce se desprinde din carte". Expoziția reunește aproximativ 120 de titluri de documente și are drept scop promovarea valorilor culturale, valorificarera colecțiilor Bibliotecii.

Evenimentul poate fi vizitat până în data de 30 mai 2021, iar intrarea este liberă pentru toți doritorii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0