Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un deputat se vrea judecător la Curtea Constituțională: Despre cine este vorba

© Sputnik / Mihai CarausCurtea Constituțională
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Deputatul PSRM Vasile Bolea a depus dosarul pentru funcția vacantă de judecător a Curții Constituționale. Pentru acest fotoliu se bat 16 candidați. 

CHIȘINĂU 29 mart - Sputnik. Deputatul PSRM Vasile Bolea, care este și președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități, se numără printre pretendenții la funcția de judecător a Curții Constituționale.

Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Societate
Ultima oră: Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra legii miliardului

Acesta și-a depus dosarul, alături de alți 15 candidați la acest fotoliu. Consiliul Superior al Magistraturii a făcut publică luni lista pretendenților la funcția de judecător al Înaltei Curți. 

Printre candidați se numără fostul ministru al Justiției al Republicii Moldova Ion Păduraru și profesorul universitar Teodor Cârnaț. Vezi aici lista integrală a celor 16 candidați. 

Precizăm că funcția de judecător al Curții Constituționale a devenit vacantă în urma decesului judecătorului Curții Constituționale Eduard Ababei. La data de 1 februarie, președintele Înaltei Curți a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să numească un nou judecător, asta pentru că CSM este autoritatea competentă care trebuie să numească un nou judecător. 

Amintim că judecătorul Curții Constituționale Eduard Ababei a murit în data de 27 ianuarie, la vârsta de 52 de ani. Eduard Ababei a fost numit în funcția de judecător la CC la decizia Consiliului Suprem al Magistraturii, în data de 30 iulie 2019. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0