Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stamate: Președintele a depus sesizarea la Curtea Constituțională

© Sputnik / Mihai CarausCurtea Constituțională
Curtea Constituțională  - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Consilierul șefului statului în domeniul justiției a anunțat că Maia Sandu a depus sesizarea la Curtea Constituțională. 

CHIȘINĂU 29 mart - Sputnik. Consilierul președintelui Olesea Stamate a scris pe pagina sa de Facebook că maia Sandu a depus sesizarea în ceea ce privește dizolvarea Parlamentului la Înalta Curte. 

„Acum câteva minute a fost depusă sesizarea doamnei Președintă la Curtea Constituțională în vederea constatării circumstanțelor constituționale pentru dizolvarea actualului Parlament”, a scris Olesea Stamate. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Ultima oră: Maia Sandu insistă pe dizolvarea Parlamentului
După consultările cu toate fracțiunile, platformele și grupurile parlamentare, Maia Sandu a anunțat că există toate circumstanțele pentru ca actualul parlament să fie dizolvat. În context, Sandu a precizat că Legislativul a eșuat în alegerea unui Guvern, din două încercări, și au trecut 45 de zile de la prima solicitare, iar de la demisia fostului prim-ministru Ion Chicu - mai bine de trei luni.

„Ca și experții în drept constituțional consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului”, a menționat președintele. 

Amintim că vineri, 26 martie,  la consultări cu șeful statului au fost alte patru fracțiuni și grupuri parlamentare. Este vorba despre ”PRO Moldova”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Acțiune și Solidaritate. PSRM și grupul „Pentru Moldova” au cerut vineri o amânare, motivând că participă la ședința Parlamentului unde se dezbăteau mai multe subiecte importante.

Luni, 29 martie, Maia Sandu s-a întâlnit cu partidul Socialiștilor și grupul „Pentru Moldova”, care au insistat pe numirea în funcția de premier a lui Vladimir Golovatiuc, candidatul majorității parlamentare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0