Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Maia Sandu insistă pe dizolvarea Parlamentului

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Președintele Maia Sandu spune că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Legislativului.

CHIȘINĂU, 29 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova a sesizat Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului. Despre aceasta a anunțat șeful statului, Maia Sandu, după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Președintele spune că este de competența CC de a constata aceste circumstanțe. 

„Dacă CC va spune că există circumstanțe, voi dizolva parlamentul și vom merge la judecata oamenilor”, a declarat Sandu. 

Președintele este de părere că există toate circumstanțele pentru ca actualul parlament să fie dizolvat. În context, Sandu a precizat că Legislativul a eșuat în alegerea unui Guvern, din două încercări, și au trecut 45 de zile de la prima solicitare, iar de la demisia fostului prim-ministru Ion Chicu - mai bine de trei luni.  

Инаугурация спортивной арены Ла Извор   - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Batrîncea: Anticipate pot avea loc doar după ce trece criza pandemică

„Ca și experții în drept constituțional consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului”, a menționat președintele. 

Șeful statului este nemulțumit în continuare de activitatea actualului Parlament și nu crede în sinceritatea deputaților din actuala legislatură. Mai mult, Maia Sandu îi acuză pe aceștia că votează legi împotriva cetățenilor țării. 

„Acești deputați promovează în funcție judecători care au nedreptățit mulți oameni și au prejudiciat bugetul statului de zeci de milioane de lei. Acești deputați se opun programelor de asistență externă de care are nevoie economia și sectoarele afectate de pandemie. Acești deputați protejează grupările corupte, sărăcind țara și mai mult. Acești deputați nu caută soluții pentru oameni, dar își rezolvă propriile probleme”, a declarat Maia Sandu. 

Maia Sandu a pus pe responsabilitatea deputaților și scumpirile din ultima perioadă a motorinei și benzinei, medicamentelor, dar și lipsa unui plan de achiziționare a vaccinului împotriva COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0