Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia a înregistrat vaccinul „Sputnik Light”

© Photo : Пресс-служба НИИ эпидемиологии и микробиологии им. Н.Ф. Гамалеи / Accesați arhiva multimedia"Спутник Лайт" вакцина от COVID-19
Спутник Лайт вакцина от COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Ministerul rus al Sănătății a înregistrat vaccinul anti-COVID-19 “Sputnik Light”, care va fi destinat exportului în afara țării.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Ministerul Sănătății a înregistrat luni vaccinul împotriva COVID-19 “Sputnik Light”, potrivit datelor Registrului de stat al medicamentelor din Rusia.

“Sputnik Light este un vaccine pe baza vectorilor adenovirali umani pentru profilaxia infecției provocate de virusul SARS-CoV-2. Data înregistrării: 29.03.2021”, este menționat în registrul.

Вакцинация против коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Societate
MSMPS a demarat o anchetă privind cazurile de vaccinare cu plată împotriva COVID-19
Anterior,, Ministrul Sănătății al Rusiei a eliberat o autorizație pentru desfășurarea studiilor clinice a vaccinului Sputnik Light. Șeful Fondului Rusesc Pentru Investiții Directe (RFPI), Kirill Dmitriev, declarase că Sputnik V nu reprezintă un singur preparat, ci o platformă a vaccinurilor. Potrivit lui, “Sputnik Light” va fi destinat preponderent pentru piețele externe, unde sunt focare puternice de infecție, în timp ce în Rusia va fi utilizat mai mult ”Sputnik V”.

Imunitatea după vaccinarea cu „Sputnik Light” se va menține, cel mai probabil, timp de trei până la patru luni, iar eficacitatea acesteia va fi de aproximativ 85%. Schema presupune o singură injecție (prima componentă a "Sputnik V") și o perioadă mai scurtă de producere a anticorpilor. În același timp, chiar dacă persoana vaccinată se va infecta cu coronavirus, ea nu riscă o formă severă de COVID-19, deoarece agentul patogen nu va coborî în plămâni.

Pentru a prelungi protecția, peste trei luni poate fi administrată a doua componentă a vaccinului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0