Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul orașului Telenești a uitat de pandemie: Iată ce a făcut într-un local din oraș

© Photo : Facebook / Vadim LelicVadim Lelic
Vadim Lelic - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
A sfidat măsurile impuse de către autorități și a dat o petrecere de zile mari în cinstea soției sale. Este vorba despre primarul orașului Telenești, care riscă acum să se aleagă cu o amendă. 

CHIȘINĂU 29 mart - Spuntik. Sâmbătă, 27 martie, primarul orașului Telenești, Vadim Lelic, a organizat o petrecere într-un restaurant din localitate, cu ocazia zilei de naștere a soției.

Noi restricții anti-COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Noi restricții din cauza COVID-19

Deși este interzisă desfășurarea evenimentelor de amploare precum nunți, zile de nașteri și cumetrii, primarul a sfidat decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică și a chemat mai multe persoane la petrecere. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către ofițerul de presă a Inspectoratului de Poliție Telenești Elena Băetrău. Potrivit poliției, primarul ar urma să fie amendat.

Pe pagina de Facebook a primarului din satul Negureni, raionul Telenești, a fost publicată o postare în care se menționează că alesul orașului Telenești a organizat o petrecere pentru soția sa. Mai mult, acesta a scris că primarul Vadim Lelic a mers la restaurant cu mașina de serviciu, iar la petrecere au fost invitați mai mulți funcționari ai primăriei, printre care și șefa Direcției Generale Educație Telenești, Alina Pascaru. 

„Culmea e că evenimentul respectiv a fost organizat chiar de către primarul orașului Telenești, cu ocazia zilei de naștere a mult iubitei sale soții, iar la eveniment a venit cu mașina de serviciu, că da, mă rog, ziua de naștere a soției primarului este pe lista de priorități a Primăriei și ale locuitorilor. (...) Astfel de acțiuni sunt inacceptabile, în special din partea persoanelor care în virtutea funcțiilor pe care le dețin au obligația de a le monitoriza”, a mai scris primarul satului Negureni, Ion Popa. 

Corespondentul Sputnik Moldova l-a telefonat pe primarul orașului Telenești Vadim Lelic pentru a obține o reacție la cele întâmplate. Lelic a răspuns și a rugat corespondentul să revină mai târziu cu un apel, deoarece este ocupat. Ulterior, primarul așa și nu a mai răspuns la apelurile corespondentului.

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Avertismentul unui medic pentru primarul Ceban - Ce riscă

Poliția a confirmat însă faptul că sâmbătă primarul a dat o petrecere într-un local din Telenești. Ofițerul de presă a Inspectoratului de Poliție Telenești Elena Băetrău a declarat pentru Sputnik Moldova că polițiștii în acea seară efectuau verificări prin localitate pentru a vedea cum sunt respectate măsurile impuse de autorități, iar la un moment dat cineva a sunat la Poliția pentru a anunța că într-un local are loc un eveniment. Oamenii legii au mers la fața locului pentru a documenta cazul. Astfel, ofițerii au pornit o procedură contravențională, iar atât primarul, cât și proprietaru localului urmează să se aleagă cu o amendă. Deocamdată, nu se cunoaște câte persoane erau în local.

Amintim că în data de 20 martie a intrat în vigoare o nouă decizie a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în care se precizează că este interzisă organizarea nunților, zilelor de naștere, cumetriile și a altor evenimente de amploare, indiferent de numărul invitaților.

Totodată, în legătură cu creșterea numărului de infectări, Comisia le recomandă cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor și chefurilor în cercul familial, cu invitarea oaspeților, precum și să evite participarea la mesele organizate în mediul profesional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0