Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Pentru Moldova”: Criza poate fi depășită doar cu un guvern cu drepturi depline

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaBriefing de presă al deputaților Platformei Pentru Moldova
Briefing de presă al deputaților Platformei Pentru Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Deputații platformei parlamentare „Pentru Moldova” și fracțiunii Partidului „ȘOR” anunță că vor participa la consultările de astăzi cu Maia Sandu. Aceștia susțin că criza poate fi depășită doar cu învestirea unui Guvern cu drepturi depline. 

CHIȘINĂU 29 mart - Sputnik. Pentru a depăși criza politică, dar și pentru a combate pandemia de COVID-19 este necesară învestirea unui Guvern cu atribuții și drepturi depline, susținut de o majoritate parlamentară formalizată, capabil să scoată țara din criza pandemică și economică. Declarația vine din partea deputaților platformei parlamentare „Pentru Moldova” și fracțiunii Partidului „ȘOR”, care susțin că vor participa la consultările cu Maia Sandu.

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Declarația PSRM, înainte de consultările cu Maia Sandu

„Deputații Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” își exprimă speranța că după consultările de astăzi se va reuși rezolvarea problemelor stringente cu care se confruntă Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă a platformei. 

În comunicatul de presă se menționează că la discuțiile cu șeful statului vor participa deputații Vladimir Vitiuc, Denis Ulanov și Elena Bacalu.

Precizăm că și PSRM a declarat că vor merge astăzi la consultările cu Maia Sandu. Mai mult, liderul PSRM a declarat că alegerile parlamentare anticipate sunt inadmisibile în condițiile escaladării pandemiei și că șeful statului trebuie de urgență să desemneze candidatul propus de majoritatea parlamentară ca acesta să poată interveni imediat în gestionarea pandemiei.

Menționăm că șeful statului ar urma să aibă consultări cu deputații PSRM și cei din platforma „Pentru Moldova”. Aceștia ar urma să discute subiectul dizolvării Parlamentului și declanșarea alegrilor anticipate. Fracțiunea PSRM este așteptată la discuții astăzi la ora 13:00, iar platforma „Pentru Moldova” la ora 13:30. 

Amintim că vineri, 26 martie,  la consultări cu șeful statului au fost alte patru fracțiuni și grupuri parlamentare. Este vorba despre ”PRO Moldova”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Acțiune și Solidaritate. PSRM și grupul „Pentru Moldova” au cerut vineri o amânare, motivând că participă la ședința Parlamentului unde se dezbăteau mai multe subiecte importante.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0