Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarația PSRM, înainte de consultările cu Maia Sandu

© Photo : Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Alegerile parlamentare anticipate sunt inadmisibile în condițiile escaladării pandemiei. De această părere este președintele PSRM, Igor Dodon. Acesta susține că este necesar de desemnat candidatul propus de majoritatea parlamentară.

CHIȘINĂU 29 mart - Sputnik. Înainte de consultările președintelui Maiei Sandu cu fracțiunea PSRM și platforma „Pentru Moldova”, Igor Dodon a venit cu o declarație publică în care susține că alegerile nu pot fi organizate în prezent, când numărul de infectări cu noul coronavirus crește de la o zi la alta.

Maia Sandu a discutat cu deputații PRO MOLDOVA - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Ce a declarat „PRO Moldova” după consultările cu Maia Sandu
Mai mult, liderul PSRM a declarat că șeful statului trebuie de urgență să desemneze candidatul propus de majoritatea parlamentară ca acesta să poată interveni imediat în gestionarea pandemiei.

Într-un comunicat de presă a PSRM este menționat faptul că săptămâna trecută în țară s-au înregistrat peste 11 mii de cazuri noi COVID-19. Față de săptămâna precedentă, săptămâna trecută numărul de infectări a crescut cu 8,7 la sută. 

„Și în aceasta situație președintele țării, împreună cu partidul său PAS, nu văd altceva decât să arunce țara urgent în haosul alegerilor anticipate”, a menționat Igor Dodon.

Liderul PSRM o îndeamnă pe Maia Sandu să respecte Constituția și să-l desemneze pe Vladimir Golovatiuc la funcția de premier.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Maia Sandu așteaptă astăzi la consultări PSRM și „Pentru Moldova”
„Orice zi de întârziere, zecile de mii de cazuri noi și miile de decese vor rămâne pe conștiința politicienilor populiști și iresponsabili Maia Sandu&Co”, susține Dodon.

Precizăm că șeful statului ar urma să aibă consultări cu deputații PSRM și cei din platforma „Pentru Moldova”. Aceștia ar urma să discute subiectul dizolvării Parlamentului și declanșarea alegrilor anticipate. Fracțiunea PSRM este așteptată la discuții astăzi la ora 13:00, iar platforma „Pentru Moldova” la ora 13:30. 

Amintim că vineri, 26 martie,  la consultări cu șeful statului au fost alte patru fracțiuni și grupuri parlamentare. Este vorba despre ”PRO Moldova”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Acțiune și Solidaritate. PSRM și grupul „Pentru Moldova” au cerut vineri o amânare, motivând că participă la ședința Parlamentului unde se dezbăteau mai multe subiecte importante.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova:

Fluxul de știri
0