Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu s-a adresat Guvernului – ce a solicitat

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Potrivit declarației șefului statului, exportul de grâu din rezervele de stat ar putea crea riscuri pentru aprovizionarea cu produse alimentare în țară.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adres-at Guvernului cu solicitarea de a aproba de urgență o Hotărâre prin care să impună restricții temporare la exportul grâului din rezervele de stat.

”În contextul informațiilor apărute în public cu privire la riscul exportului de grâu din rezervele de stat în an de secetă, cer Guvernului să acționeze imediat în scopul asigurării securității alimentare a țării”, a scris Sandu pe rețelele de socializare.

Diana Crudu - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Cresc prețurile la produse alimentare: Ce categorii sunt vizate?
Totodată, ea a menționat că va sesiza  Procuratura Generală în legătură cu posibilele cazuri de implicare a instituțiilor statului în vânzarea rezervelor de stat ”cu prejudicii aduse țării și cetățenilor”.

Șeful statului a subliniat că, în timp de criză, când economia a fost slăbită de pandemie, iar agricultorii au fost afectați de secetă, ”statul trebuie să gestioneze corect riscurile alimentare și să garanteze aprovizionarea suficientă cu produse alimentare la nivel național”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0