Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Batrîncea: Anticipate pot avea loc doar după ce trece criza pandemică

© Sputnik / Mihai CarausИнаугурация спортивной арены Ла Извор
Инаугурация спортивной арены Ла Извор   - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Consultările PSRM cu președintele Maia Sandu s-au încheiat. Deputații insistă pe numirea unui Guvern anti-criză.

CHIȘINĂU, 29 mart - Sputnik. Partidul Socialiștilor insistă pe numirea în funcția de premier a lui Vladimir Golovatiuc, candidatul majorității parlamentare. Precizarea a fost făcută de deputatul PSRM Vlad Batrîncea după consultările cu Maia Sandu. 

Денис Уланов Адвокат Илана Шора - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Politică
Ulanov după consultările cu Sandu: Prioritară este numirea unui Guvern

„Am reiterat astăzi poziția noastră, că în Parlament există o majoritate și există un candidat la funcția de prim-ministru. Domnul Golovatiuc este o persoană pregătită, cu o reputație ireproșabilă. Este capabil să formeze o echipă, să prezinte un program și să scoată Republica Moldova din impas sanitar, social și economic”, a declarat Batrîncea.  

El a precizat că soluțiile pot fi găsite doar de comun acord și prin dialog între Parlament și Președinție. Deputatul spune că nu au primit niciun răspuns clar în ceea ce ține de acțiunile de mai departe ale Maiei Sandu. Cât privește organizarea alegerilor parlamentare anticipate, socialistul spune că acestea pot fi organizate doar după stabilizarea situației pandemice, social-economice, asumat, responsabil și cu un Guvern capabil să administreze lucrurile în țară.

După consultările cu socialiștii, ultimii pe agenda președintelui, Maia Sandu urmează să facă declarații de presă în cadrul cărora va anunța cel mai probabil pașii următori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0