Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: COVID-19 prezintă pericol pentru animalele domestice

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaДиректор института ГУ НИИ эпидемиологии и микробиологии имени Н. Ф. Гамалеи, академик РАМН, профессор Александр Гинцбург на пресс-конференции
Директор института ГУ НИИ эпидемиологии и микробиологии имени Н. Ф. Гамалеи, академик РАМН, профессор Александр Гинцбург на пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Abonare
Directorul institutului ”N.F. Gamalei”, academicianul Aleksandr Ghințburg, a declarat într-un interviu pentru ”Izvestia” că coronavirusul încă nu și-a realizat întregul său potențial patogen.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. După ce vaccinarea va crea protecție împotriva COVID-19 pentru omenire, virusul își va „concentra” activismul asupra animalelor domestice. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru publicația ”Izvestia” de către directorul Institutului ”N.F. Gamalei”, academicianul Academiei Ruse de Științe Aleksandr Gințburg. În opinia sa, umanitatea trebuie să fie pregătită pentru coexistența pe termen lung cu agentul patogen coronarian SARS-CoV-2.

"Coronavirusul nu și-a realizat încă potențialul patogen. Următoarea etapă este infectarea animalelor domestice, inclusiv din sectorul zootehnic. Și când vom proteja timp de un an omenirea cu ajutorul unor vaccinuri eficiente, către acest moment vor fi infectate animalele domestice ", a spus savantul.

Evaluation of the effectiveness of the Sputnik V vaccine in the Gemotest laboratory - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Cu ce vaccin este mai bine să te vaccinezi? Top-5 mituri despre imunizare
Potrivit acestuia, SARS-CoV-2 este deosebit de activ: „Se comportă ca un mușchetar care nu se ascunde, ci lovește cu îndrăzneală, înșeală și inventează fente”.

"Dacă ar fi să desenezi special cu creionul cea mai neplăcută opțiune pentru umanitate în ceea ce privește interacțiunea cu un obiect infecțios, atunci ar fi desenat SARS-CoV-2. Se pare că doar Jules Verne ar fi putut să-l inventeze. Dar natura nu doar că l-a inventat , ci și l-a creat ", - a spus Alexander Gintsburg.

Potrivit specialistului, focarele de infecție cu  coronavirus vor fi permanent în jurul omului și vor evolua.

Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Rusia
Rusia va putea produce operativ vaccinuri împotriva diferitor tipuri de coronavirus

Anterior, a fost făcută publică informația că ”Rosselhoznadzor” va prezenta la sfârșitul lunii aprilie un vaccin împotriva COVID-19 pentru animale „Carnivac-Cov”.

"Vaccinul se află în stadiul de înregistrare și va apărea pe piață în viitorul apropiat. A fost deja deschisă o precomandă pentru un nou preparat", a comunicat instituția în publicația ”Veterinăria  și de viața”.Vaccinul „Carnivac-Cov” este destinat prevenirii infecției cu coronavirus (COVID-19) la animalele de blană, la câini și pisici, fiind dezvoltat de instituția științifică a ”Rosselhoznadzor ” - Centrul Federal pentru Sănătatea Animalelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0