CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. După ce vaccinarea va crea protecție împotriva COVID-19 pentru omenire, virusul își va „concentra” activismul asupra animalelor domestice. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru publicația ”Izvestia” de către directorul Institutului ”N.F. Gamalei”, academicianul Academiei Ruse de Științe Aleksandr Gințburg. În opinia sa, umanitatea trebuie să fie pregătită pentru coexistența pe termen lung cu agentul patogen coronarian SARS-CoV-2.
"Coronavirusul nu și-a realizat încă potențialul patogen. Următoarea etapă este infectarea animalelor domestice, inclusiv din sectorul zootehnic. Și când vom proteja timp de un an omenirea cu ajutorul unor vaccinuri eficiente, către acest moment vor fi infectate animalele domestice ", a spus savantul.
"Dacă ar fi să desenezi special cu creionul cea mai neplăcută opțiune pentru umanitate în ceea ce privește interacțiunea cu un obiect infecțios, atunci ar fi desenat SARS-CoV-2. Se pare că doar Jules Verne ar fi putut să-l inventeze. Dar natura nu doar că l-a inventat , ci și l-a creat ", - a spus Alexander Gintsburg.
Potrivit specialistului, focarele de infecție cu coronavirus vor fi permanent în jurul omului și vor evolua.
Anterior, a fost făcută publică informația că ”Rosselhoznadzor” va prezenta la sfârșitul lunii aprilie un vaccin împotriva COVID-19 pentru animale „Carnivac-Cov”.
"Vaccinul se află în stadiul de înregistrare și va apărea pe piață în viitorul apropiat. A fost deja deschisă o precomandă pentru un nou preparat", a comunicat instituția în publicația ”Veterinăria și de viața”.Vaccinul „Carnivac-Cov” este destinat prevenirii infecției cu coronavirus (COVID-19) la animalele de blană, la câini și pisici, fiind dezvoltat de instituția științifică a ”Rosselhoznadzor ” - Centrul Federal pentru Sănătatea Animalelor.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova