Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte instituții de învățământ sunt în carantină: Datele Ministerului Educației

© Inquam Photos / Virgil SimonescuElevi la școală
Elevi la școală - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
În prezent, 137 de școli activează în regim online. Cele mai multe sunt în Chișinău. Totodată, din cauza numărul mare de infectări, cinci instituții și 26 de clase sunt plasate în carantină.

CHIȘINĂU 24 mart - Sputnik. Potrivit Ministerului Educației, în urma deciziilor luate de către Comisiile teritoriale în sănătate publică, 137 de instituții de învățământ general activează exclusiv online, ceea ce constituie aproape 11 la sută din totalul școlilor din țară. Dintre acestea, 131 de instituții sunt din municipiul Chișinău, două din raionul Nisporeni, câte o instituție din raioanele Rezina și Căușeni și două din raionul Drochia.

Totodată, din cauza numărului tot mai mare de infectări cu noul coronavirus, cinci instituții și 26 de clase au fost plasate în carantină și continuă studiile online. 

Conform datelor publicate, 312 elevi sunt în prezent diagnosticați cu COVID-19. Totodată, 2 940 de elevi sunt plasați în autoizolare. 364 de cadre didactice sunt infectate în prezent, iar 235 sunt în carantină. 

Totodată, 21 de studenți sunt bolnavi cu COVID-19. Noul virus a afectat și 27 de profesori universitari.

Лилия Поголша - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Societate
Informații actualizate: Câți elevi și cadre didactice sunt confirmați cu COVID

În centrele de excelență, 36 de elevi sunt infectați. Datele mai arată că 29 de grădinițe și 104 grupe se află acum în carantină. În prezent, 23 de micuți sunt diagnosticați cu COVID-19. Totodată, 3 435 de copii sunt plasați în autoizolare. Printre cei infectați se numără și 186 de cadre didactice. 

Amintim că în data de 16 martie a fost reluat procesul educațional în școli, după vacanță. Studiile sunt organizate în baza a trei scenarii, în funcție de evoluția situației epidemice din fiecare localitate, potrivit hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În localităţile în care se atestă gradul de alertă Cod Verde sau Cod Galben toți elevii au revenit fizic în băncile școlii, cu respectarea normelor sanitare. În localităţile în care se atestă gradul de alertă Cod Portocaliu, la lecții merg doar elevii din clasele primare și cele absolvente, iar ceilalți studiază online. Iar pentru localităţile în care se atestă gradul de alertă Cod Roşu, la ore se prezentă doar elevii din clasele primare și 50 la sută din elevii claselor absolvente, ceilalți studiază la distanță. Autoritățile din Capitală ai decis că toți elevii trec la studii online.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0