Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gârbu: Din aceste motive în Moldova ar putea fi introdus lockdown

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Gârbu
Viorel Gârbu - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2021
Abonare
Expertul a analizat în ce condiții poate fi introdusă starea de urgență în republică și cum aceasta va afecta economia țării.

CHIȘINĂU, 28 mart - Sputnik. Mulți politicieni moldoveni au afirmat în mod repetat în ultimele două săptămâni că țara are nevoie de măsuri restrictive dure, justificate de creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus în rândul populației. Iar miercuri, când s-a înregistrat un record absolut de cazuri noi de COVID-19 (2273 de cazuri într-o zi), problema a devenit și mai acută.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Societate
Va fi sau nu instituit lockdown în Capitală: Ce spun specialiștii

Ce factori ar putea determina Parlamentul și președintele republicii să ia măsuri atât de drastice în combaterea COVID-19? Expertul economic Viorel Girbu a răspuns la această întrebare în studioul Radio Sputnik Moldova.

Potrivit expertului, având în vedere că sistemul de sănătate al republicii se află în acest moment într-o situație extrem de dificilă, nu poate fi exclusă introducerea unei stări de urgență în țară, aceasta va deveni pur și simplu o măsură necesară, în ciuda stării deplorabile a economiei.

"Dacă sistemul de sănătate din țară se prăbușește complet, nimeni nu va putea controla lockdownul. Se va crea un adevărat haos. Este necesar să monitorizăm îndeaproape cum vor evolua evenimentele în viitorul apropiat. Dacă sistemul medical este aproape de colaps, desigur, ar trebui introdus un lockdown", a precizat Gârbu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0