Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Coșmarul moldovenilor stabiliți în Italia: Ce se întâmplă acum în peninsulă

© Sputnik / OsmatescoLudmila Sandu
Ludmila Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Abonare
Italia se confruntă cu al treilea val al epidemiei de Covid-19. Din 15 martie, majoritatea regiunilor au intrat din nou în lockdown, iar oamenilor nu le rămâne nimic altceva decât să se conformeze măsurilor stricte impuse de autorități.
Moldoveancă, stabilită în Italia: Nu-mi mai recunosc orașul...

Profesoara Ludmila Sandu, stabilită cu traiul de mai mulți ani în orașul Pesaro, Italia, spune că măsurile de protecție impuse de autorități sunt dure, dar necesare în contextul situației pandemice dificile cu care se confruntă Italia.

Пустая площадь Санкт-Марко в Венеции - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
Italia reintră de astăzi în lockdown – regiuni sub risc sporit
"Toată Italia este în zona roșie și nu avem dreptul să mergem dintr-o regiune în alta. Ieșim din case doar la magazine, farmacie, iar dacă ne deplasăm la serviciu trebuie să avem un document ce ne justifică ieșirea", a precizat pentru Sputnik Ludmila Sandu.

Dacă la început oamenii erau foarte panicați și speriați, acum aceștia înțeleg necesitatea introducerii unor reguli stricte, a spus interlocutoarea. Viața s-a schimbat radical după experiența unui an de COVID.

"Am impresia că locuiesc într-un oraș străin. Se văd doar câteva mașini circulând. Mulți oameni au pierdut locul de muncă. Nu avem dreptul să mergem în ospeție ș.a. Cert este că pandemia ne-a învățat să prețuim ce avem lângă noi, să ne iubim aproapele, să avem respect pentru tot ce ne înconjoară", a conchis interlocutoarea.

Italia a înregistrat peste 3.280.000 de cazuri COVID și aproximativ 103.000 de decese cauzate de boală, potrivit datelor furnizate Universitatea Johns Hopkins.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0