Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova trece la ora de vară: Este pentru ultima dată?

© Sputnik / Rodion ProcaЧасы
Часы  - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Acele ceasornicului vor trebui mutate cu o oră înainte în noaptea de 27 spre 28 martie 2021, când ora 2:00 va deveni ora 3:00.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. În noaptea de 27 spre 28 martie 2021, ceasurile vor trebui date înainte cu o oră, astfel ora 2:00 va deveni ora 3:00. Așa că vom dormi mai puțin. 28 martie va fi astfel cea mai scurtă zi a anului, având doar 23 de ore

Din acel moment ziua va începe să crească, iar noaptea, din contra, va începe să scadă.

Pieds - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2018
Savanții bat alarma: Nu trebuie să faci asta în niciun caz înainte de somn

Trecerea la ora de vară 2021 se face la o săptămână după echinocțiul de primăvară, care a avut loc pe 20 martie 2021, când ziua a fost egală cu noaptea. 

Ora se schimbă de două ori pe an - primăvara și toamna. Când începe ora de vară, acele ceasornicului se mută înainte cu o oră, iar la ora de iarnă procedăm invers - ceasurile se dau înapoi cu o oră.

În luna martie 2019, deputaţii europeni au votat pentru renunțarea la schimbarea orei în Uniunea Europeană începând cu anul 2021.

Astfel, fiecare stat membru al UE va putea alege dacă să rămână la ora permanentă „de vară” sau la cea „de iarnă” (ora standard).

Guvernul Republicii Moldova urma să decidă dacă trece sau nu la ora de vară, dar o hotărâre în acest sens nu există până în clipa de față. 

"Din păcate, încă nu putem spune cu fermitate că după 28 martie Moldova va păstra ora de vară pe tot parcursul anului. Această problemă, desigur, este luată în considerare de guvern, dar decizia finală nu a fost încă luată", a declarat serviciul de presă al Guvernului pentru Sputnik Moldova.

Precizăm că practica schimbării ceasurilor de două ori pe an a fost mult timp criticată de medici și psihologi.experții consideră că acest lucru poate afecta în mod semnificativ ritmurile biologice ale corpului uman, poate duce la tulburări de somn, depresie, funcționarea defectuoasă a sistemului cardiovascular și a organelor digestive.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0