Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Biblioteca Națională a fost inaugurată o expoziție inedită

© Sputnik / Rodion ProcaElena Pintilei
Elena Pintilei - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Abonare
Biblioteca Națională a Republicii Moldova găzduiește expoziția de documente "Teatrul- poezia ce se desprinde din carte", dedicată Zilei mondiale a teatrului, aniversată la 27 martie.
La Biblioteca Națională a fost inaugurată o expoziție inedită

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directoarea Bibliotecii Naționale Elena Pintilei a relatat că expoziția reunește aproximativ 120 de titluri de documente și are drept scop promovarea valorilor culturale, valorificarera colecțiilor Bibliotecii.

Alina Trofim - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Medalii pentru Moldova la o expoziție internațională de invenții

Ea vine cu un omagiu dedicat scriitorilor din toate timpurile, teatrului, actorilor și iubitorilor de artă.

În incinta instituției culturale vor fi prezentate operele renumiților autori ale căror scrieri au servit un prilej bun pentru montarea unor piese teatrale de excepție. Printre aceștia se numără clasicii Alexandru Donici, Vasile Alecsandri, Ion Luca-Caragiale, Liviu Rebreanu, Mihai Eminescu, Lucian Blaga, George Meniuc, Petre Cărare, Ion Druță ș.a.

"În această perioadă sărbătoarea are o semnificație aparte. Cu acest prilej, dorim să fim solidari cu teatrele a căror actvivitate a fost sistată, să susținem actorii care duc dorul spectatorului. Totodată, vom organiza o conferință online, în speranța că ne vom întâlni curând în sălile de spectacol", a declarat pentru Sputnik Elena Pintilei.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 30 mai 2021, iar intrarea este liberă pentru toți doritorii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0