Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nici nu bănuiați: Focare de infecție cu COVID în ascensoarele din Moldova

© Sputnik / Mihai CarausBoris Gâlcă
Boris Gâlcă - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Abonare
Ascensoarele reprezintă un pericol imens de infectare cu virusul COVID-19. Asta a declarat șeful adjunct al Direcției Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă, în studioul Sputnik Moldova.
Nici nu bănuiați: Focare de infecție cu COVID în ascensoare

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Boris Gîlcă a declarat ascensoarele reprezintă un focar de infecție cu COVID. În acest sens, oamenii ar trebui să evite aceste locuri și fi bine să meargă pe scări. 

"În ascensoare este un spațiu foarte mic și închis și se întâmplă că avem aglomerație mare în ascensoare. De multe ori, ca și în transportul public, mulți nu poartă masca de protecție. Respectiv, chiar dacă călătoresc într-un ascensor timp de 30 de secunde, au un risc enorm de a se contamina, a declarat șeful adjunct al Direcției Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău.

În acest sens, Boris Gîlcă consideră că una dintre propunerile logice ar fi ca instituțiile care pot să deconecteze temporar aceste ascensoare să o facă, cel puțin în blocurile cu cinci etaje, unde oamenii pot să folosească scările cu ușurință.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0