Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Certificate false cu rezultat negativ la COVID-19, de vânzare pe internet

© AP Photo / Paul SancyaМедсестра держит пробирку для тестирования людей на наличие COVID-19
Медсестра держит пробирку для тестирования людей на наличие COVID-19  - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Abonare
Polițiștii de Frontieră de la punctul de trecere Criva au identificat în cadrul controlului 75 de teste COVID-19 cu diverse semne de falsificare. Oamenii legii au intensificat verificările la hotarul țării după ce au descoperit mai multe abateri de acest gen.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, la ieșirea din țară s-au apropiat două autocare cu cetățeni moldoveni, care urmau să ajungă în Polonia. În timpul controlului, oamenii legii au identificat într-un autocar 38 de teste COVID-19 cu indicatori care nu sunt caracteristici pentru astfel de certificate, iar în celălalt alte 37.

Testare la coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Societate
Nu au vrut să stea în carantină și au prezentat teste false la frontieră
În cadrul audierilor, persoanele vizate au evitat să ofere detalii cu privire la proveniența certificatelor, însă un cetățean care se afla sub influența alcoolului a declarat că a primit documentul prin poștă, după ce a transmis 200 de lei unui necunoscut. 

Contactați, reprezentanții companiei care ar fi emis aceste teste au infirmat prelevarea probelor de la cetățenii moldoveni, cât și eliberarea testelor respective. În context, polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Persoanele documentate riscă amenzi. Oamenii legii reiterează că au înăsprit controalele și sunt mult mai vigilenți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0