Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce judecători aspiră la funcția de președintele al Curții Supreme de Justiție

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea Supremă de Justiție
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Abonare
Cinci judecători au fost înscriși în cursa pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. În cadrul ședinței din 30 martie, CSM va desfășura concursul pentru fotoliul de președinte al CSJ.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. În concursul pentru fotoliul de președintele al Curții Supreme de Justiție s-au înscris magistrații Anatolie Țurcan, Victor Micu, Liliana Catan, Petru Moraru și Ion Guzun. Anterior, s-a înscris și judecătorul Dumitru Mardari, însă acesta s-a retras din competiție.

Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2020
Societate
CSJ: Decizie în urma plângerii lui Dodon împotriva diasporei
Concursul pentru fotoliul de președinte al CSJ a fost anulat anterior din lipsă de cvorum, dar și pentru că niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Totodată, CSM oferă detalii despre concursurile care se vor desfășura cu privire la ocuparea funcției de judecător la CSJ și Curtea de Apel Chișinău. Astfel, 22 de judecători s-au înregistrat în concursurile pentru suplinirea a 10 locuri vacante la cele două instituții.

Deși CSJ este cea mai importantă instanță, doar șapte dintre aceștia vor să ajungă la aici, iar alți 15 judecători vor să fie promovați la Curtea de Apel Chișinău. Concursurile se vor desfășura în cadrul ședinței Plenului CSM preconizate pentru 6 aprilie 2021, ora 09:00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0