Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CSJ: Decizie în urma plângerii lui Dodon împotriva diasporei

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea Supremă de Justiție
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Supremă de Justiție a respins recursul făcut de candidatul la prezidențiale Igor Dodon cu privire la încălcările înregistrate în cadrul turul II de scrutin de către cetățenii din diasporă.

CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. După prezentarea rezultatelor din turul doi al alegerilor prezidențiale, candidatul Igor Dodon s-a adresat în judecată, reclamând că la secțiile deschise peste hotare alegătorii din diasporă ar fi fost transportați organizat și că ar fi fost remunerați pentru votul lor.

O secție de votare din Paris, Franța, alegeri prezidențiale 2020, turul doi  - Sputnik Moldova
Diaspora votează masiv în turul doi: Câți au votat până acum
Magistrații judecătoriei Chișinău, sediul Centru, dar și cei de la Curtea de Apel Chișinău au declarat inadmisibilă plângerea lui Dodon. Acum și Curtea Supremă de Justiție a menținut aceeași decizie, calificând probele prezentate drept neîntemeiate. Decizia CSJ este irevocabilă.

Anterior, magistrații Curții Constituționale au anunțat că ar putea examina vineri, 4 decembrie, raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte pentru validarea alegerilor și a mandatului de președinte al Maiei Sandu. 

Amintim că în turul doi al alegerilor prezidențiale Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate, a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0