Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sunt sau nu permise slujbele religioase: O nouă decizie a CNESP

© Sputnik / Miroslav RotariIcoane făcătoare de minuni
Icoane făcătoare de minuni  - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Abonare
Slujbele religioase se vor desfășura, dar cu respectarea anumitor măsuri de protecție împotriva noului coronavirus. 

CHIȘINĂU 26 mart - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis modul în care se va permite desfășurarea slujbelor religioase.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Societate
Va fi sau nu instituit lockdown în Capitală: Ce spun specialiștii

Astfel, acestea vor avea loc atât în interiorul lăcașurilor sfinte, cât și în afara lor, dar cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și control a COVID-19.

Conform decizie CNESP, în interiorul bisericilor se va permite un număr limitat de persoane, în funcție de spațiul pe care îl dispune lăcașul. Astfel, pentru fiecare enoriaș trebuie să fie asigurată o suprafaţă de minimum patru metri pătrați, iar fiecare persoană va trebui să păstreze distanța de cel puțin doi metri. Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încât să se evite formarea aglomerațiilor.

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Americanii ne arată cine sunt adevărații stăpâni ai Moldovei
La intrarea în lăcașul de cult se va face obligatoriu triajul observațional și se va măsura temperatura corpului, iar enoriașii sunt obligați să-și dezinfecteze mâinile. Totodată, toți participanții la slujbe sunt obligați să poarte masca de protecție corect, ca aceasta să acopere nasul și gura. 

De asemenea, membrii CNESP recomandă evitarea contactului și sărutării obiectelor de cult, dar și interzice consumul produselor alimentare, promovează salutul între credincioși și slujitorii de cult doar prin plecarea capului și închinăciune, fără îmbrățișări, iar binecuvântarea se va oferi/primi de la o distanță de cel puțin un metru.

Periodic, o dată la 3-4 ore, se vor dezinfecta obiectele sau suprafeţele de contact frecvent.

Totodată, persoane care sunt în grupurile de risc, cum ar fi cele cu boli cronice sau vârstnicii, sunt îndemnate să evite locurile aglomerate și să se roage acasă. CNESP mai interzice organizarea pelerinajelor, iar la slujbele desfășurate în aer liber se obligă respectarea distanței sociale de 1,5 metri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0