Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip acuză PAS-ul şi Preşedinţia de haosul din țară

© Photo : Miroslav RotariPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat după consultările cu președintele țării că PAS-ul şi Preşedinţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămână în haos.

Maia Sandu a discutat cu deputații PRO MOLDOVA - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Politică
Ce a declarat „PRO Moldova” după consultările cu Maia Sandu
CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. PAS-ul şi Preşedinţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămână în haos, să nu avem guvern, să nu avem vaccin, să nu avem decizii şi soluţii pentru oameni. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Democrat după consultările cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Filip spune că aceste consultări reprezintă doar o bifă pe agenda președintelui. 

„Consultările nu au durat prea mult. Au fost o obligațiune care trebuia bifată, ca ulterior să se spună că au fost consultate fracțiunile parlamentare. Noi am pus o întrebare la care nu am primit un răspuns. Ce se întâmplă în Republica Moldova până la alegerile parlamentare anticipate? Cine gestionează criza? Cine organizează procesul de vaccinare? Și cine gestionează criza economică?”, a declarat Filip. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Expert constituțional: Poate sau nu Sandu cere dizolvarea Parlamentului
Potrivit liderului democrat, un răspuns la astfel de întrebări nu există deoarece cel mai probabil președintele s-a axat pe ideea de dizolvare a Parlamentului. Democratul mai spune că i-a propus președintei ”să înceteze lupta politică între doi actori politici” și să abandoneze pentru o perioadă ideea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului.

Totodată, democrații i-au solicitat Maiei Sandu să inițieze de urgență discuții cu fracțiunile parlamentare în vederea instalării unui Guvern anti-criză. Potrivit liderului democrat, se creează impresia că PAS-ul şi Preşedinţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămână în haos, să nu avem guvern, să nu avem vaccin, să nu avem decizii şi soluţii pentru oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0