Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce fracțiunile PSRM și ”Pentru Moldova” nu vor merge la consultările cu Maia Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariParlament
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Abonare
Fracțiunea PSRM și deputații ”Pentru Moldova” au anunțat că nu vor merge astăzi la consultările inițiate de șeful statului, Maia Sandu. Ei au cerut amânarea discuțiilor pentru altă zi.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Deputatul PSRM Corneliu Furculiță a anunțat la începutul ședinței Parlamentului că socialiștii nu se vor prezenta la consultările lansate de președintele Maia Sandu, întrucât agenda parlamentară planificată pentru ziua de astăzi este prea încărcată. Furculiță a solicitat amânarea consultărilor pentru o altă zi.

Stanislav Pavlovschi - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Expert: Va lua sau nu în serios Maia Sandu propunerea majorității parlamentare
În același timp, deputatul Partidului ”Șor” Marina Tauber a spus că platforma ”Pentru Moldova” nu va reuși să ajungă la consultări la ora stabilită de Maia Sandu. Totodată, Tauber a reiterat că deputații pe care îi reprezintă susțin candidatul înaintat anterior la șefia Guvernului, adică pe Vladimir Golovatiuc.

Tot astăzi, în cadrul emisiunii sale săptămânale, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că este puțin probabil ca fracțiunile parlamentare să meargă la consultările lansate de președintele țării, Maia Sandu, în vederea aflării opiniei deputaților cu privire la dizolvarea parlamentului, în condițiile în care are loc ședința Parlamentului, iar pe ordinea de zi sunt mai multe subiecte importante. 

În același timp, Igor Dodon susține că indiferent dacă aceste consultări cu șeful statului vor fi astăzi sau în altă zi, PSRM va rămâne la aceeași poziție.

"Noi considerăm că nu sunt circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. Există o majoritate parlamentară care este gata să voteze și să învestească un nou Guvern, care să facă față acestei crize. Conform hotărârilor precedente ale CC și recomandările Comisiei de la Veneția, nu poate fi dizolvat Parlamentul atât timp cât există majoritate parlamentară gata să învestească un nou Guvern", a precizat Dodon.

De precizat că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a invitat pentru astăzi fracțiunile și grupurile parlamentare pentru a discuta subiectul dizolvării Parlamentului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0