Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moscova condamnă vandalizarea monumentului ostașilor sovietici la Ivancea

© Sputnik / Foreign Ministry of the Russian Federation / Trecere la banca de fotografiiБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei Maria Zaharova și-a exprimat speranță că persoanele care se fac vinovate de distrugerea monumentului ostașilor sovietici din Moldova vor fi trași la răspundere.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Moscova condamnă vandalizarea în Moldova a monumentului dedicate ostașilor sovietici și speră că făptașii vor fi trași la răspundere. Cu o astfel de declarație a venit purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing susținut vineri.

В Гюмри прошел торжественный парад, посвященный Дню Победы - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Societate
Ambasada Rusiei condamnă vandalii care au profanat monumentul eroilor căzuți în război

“Condamnăm în mod hotărât acest act de vandalism și am vrea să amintit că Moldova este parte a acordului cu privire la înveșnicirea memoriei despre curajul și eroismul popoarelor din țările CSI care au participante la Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a declarat Zaharova.

Ea a amintit că acordul, semnat pe 3 septembrie 2011, presupune că părțile vor asigura “protecția și conservarea mormintelor și monumentelor militare aflate pe teritoriul lor”.

“Sperăm că Republica Moldova își va respecta acest angajament internațional și incidentul va fi investigat, făptașii vor fi identificați și trași la răspundere, iar memorialul va fi adus într-o stare adecvată”, a menționat reprezentantul diplomației ruse.

Anterior, ambasada Rusiei în Moldova a îndemnat autoritățile țării noastre să se implice la restabilirea obeliscului din apropierea satului Ivancea, precum și să identifice și să tragă la răspundere persoanele care au vandalizat memorialul.

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Politică
PSRM condamnă vandalizarea monumentului de la Rusca: Iată ce decizie au luat socialiștii

“Vandali nerușinați s-au remarcat din noi printr-o faptă abominabilă pe pământul moldovenesc. A fost profanat simbolul victoriei asupra fascismului în apropierea satului Ivancea, ridicat în memoria eroilor celui de-al doilea corp de cavalerie în numele Comisarului Poporului din Ucraina al Frontului de Sud, căzuți în luptele de pe teritoriului Orheiului în vara anului 1941”, este menționat într-un comunicat al ambasadei ruse.

Amintim că luni, 22 martie, s-a aflat că vandalii au distrus monumentul ostașilor celui de-al doilea corp de cavalerie, aflat în apropierea satului Ivancea, raionul Orhei.

Cazul a fost făcut public de președintele Clubului istoric patriotic rus, președintele comitetului național coordonator “Victoria”, Alexei Petrovici. El a menționat că la fața locului lucrează poliția, iar monumentul a fost transportat pe teritoriul primăriei satului Ivancea. După ce va fi analizată starea monumentului, acesta va fi restaurant și instalat la locul inițial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0