Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PSRM condamnă vandalizarea monumentului de la Rusca: Iată ce decizie au luat socialiștii

© Sputnik / Mihai CarausPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă profanarea memorialului consacrat eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei din apropierea satului Rusca, raionul Hâncești. PSRM anunță că va restabili cu propriile forțe monumentul vandalizat.

CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Complexul memorial de lângă satul Rusca, raionul Hâncești, ridicat în cinstea soldaților Regimentului 161 Infanterie din Divizia 95 Infanterie Moldovenească, a fost profanat. PSRM califică aceste acțiuni drept un act ticălos și josnic al oamenilor pentru care nimic nu este sacru. În acest context, Partidul Socialiștilor face apel la structurile de drept din țară ca să identifice și să pedepsească indivizii care au comis gestul.

В Гюмри прошел торжественный парад, посвященный Дню Победы - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Societate
Ambasada Rusiei condamnă vandalii care au profanat monumentul eroilor căzuți în război
”Suntem convinși că profanarea monumentului a fost rezultatul unei propagande furioase pentru a calomnia Marea Victorie a poporului sovietic și a țărilor din coaliția antihitleristă, pentru revizuirea rezultatelor celui de-al doilea Război Mondial și pentru a echivala soldații sovietici cu ocupanții fasciști. Fiecare persoană care neagă rolul eroic al Armatei Roșii în eliberarea patriei noastre de fascism este un complice al acestui act de vandalism”, se menționează într-un comunicat de presă al PSRM.

Totodată, PSRM intenționează să restabilească monumentul vandalizat al eroilor de război de lângă satul Rusca.

”Suntem gata să luăm sub protecția noastră fiecare monument al evenimentelor și eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei și al mișcării partizane de pe teritoriul republicii noastre ocupat de inamic. Anul 2021, care marchează 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, trebuie să devină un an al memoriei tuturor victimelor războiului și al apărătorilor țării noastre de fascism, inclusiv eroii Regimentului 161 Infanterie din Divizia 95 Infanterie Moldovenească, care a au luptat într-o bătălie inegală în apropierea satului Rusca și care a opus rezistență eroică în fața inamicului”, susține PSRM. 

De precizat că și Ambasada Rusiei în Moldova a condamnat pe vandalii care au profanat monumentul eroilor căzuți în război.

”Condamnăm cu tărie actul de vandalism pângăritor împotriva complexului memorial de la locul de înhumare a soldaților sovietici în satul Rusca din raionul Hâncești ", este menționat în comunicatul Ambasadei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0