Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Furculiță, despre dizolvarea Parlamentului: Când poate avea loc

© Sputnik / Mihai CarausParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
Președintele fracțiunii socialiștilor din Parlamentul Republicii Moldova a venit în plen cu o informare amplă despre modul în care poate avea loc procesul de dizolvare a Parlamentului în condițiile actuale.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Dizolvarea Parlamentului poate fi operată doar dacă inactivitatea îi este imputabilă Parlamentului, nu și dacă îi este imputabilă altor autorități publice și actori politici. Precizarea a fost făcută în plenul Parlamentului de liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. 

Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Politică
Ce a declarat Igor Grosu după eșecul din Parlament

„Aceste principii constituționale sunt expres statuate în opiniile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept de la Veneția. Cu titlu de clauză de impediment justificator, menționăm că, în cazul în care candidatul majorității va fi în imposibilitate de a deține respectivul statut, în caz de renunțare și/sau alte situații de forță majoră, majoritatea parlamentară va identifica și va prezenta în regim prioritar un alt candidat la funcția de prim-ministru”, a declarat Furculița. 

În context, Furculiță anunță că majoritatea parlamentară formalizată invită la dialog în vederea aprobării unor decizii care au suport constituțional.

Majoritatea parlamentară formalizată, anunțată prin declarația privind constituirea majorității parlamentare în vederea susținerii candidaturii pentru funcția de prim-ministru, în componența nominală a 53 de deputați, reiterează suportul pentru Vladimir Golovatiuc, candidatul majorității. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0