Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a declarat Igor Grosu după eșecul din Parlament

Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Abonare
Candidatul desemnat de Maia Sandu pentru funcția de premier Igor Grosu a susținut un briefing de presă la Parlament, după ce în plen nu s-a înregistrat cvorum pentru a examina programul și echipa guvernamentală.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Igor Grosu a criticat deputații care au decis astăzi să boicoteze ședința plenară, refuzând să examineze programul de guvernare și echipa candidatului desemnat de șeful statului pentru funcția de premier.

Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Politică
Slusari: Circul din Parlament, regizat de PSRM, Șor și PAS

„Am avut încă o confirmare că acest Parlament nu se gândește nici la țară, nici la oameni. Eu și colegii eram gata să ne asumăm responsabilitatea. Acest Parlament nu se gândește la binele oamenilor. Au avut propriul Guvern și am văzut cât de prost au gestionat pandemia. Au dat jos propriul guvern și au început să vorbească de anticipate, apoi au început să boicoteze tentativele de declanșare a anticipatelor”, a declarat Grosu.

Politicianul a specificat ce va urma după eșuarea tentativei de învestire a sa în funcția de premier. 

„Mai departe discuția se mută pe dimensiunea Președinției, Curții Constituționale, dar condițiile sunt întrunite pentru a avea alegeri anticipate”. 

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului Igor Grosu urma să-și prezinte echipa și programul de guvernare, dar deputații PSRM și ai platformei „Pentru Moldova” au părăsit sala de plen, astfel nu a fost întrunit cvorumul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0