Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Transmisiune în direct de la şedinţa Parlamentului: Va fi oare confirmat guvernul Grosu

Abonare
Urmăriți transmisiunea video Sputnik Moldova de la ședința în plen a organului legislativ suprem al țării.

Parlamentul urmează să examineze astăzi, printre alte chestiuni, programul și echipa candidatului la funcția de premier Igor Grosu, desemnat de președintele Maia Sandu. Deputații vor trebui să voteze pentru sau contra guvernului Grosu.

PSRM  - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Politică
Vor susține socialiștii cabinetul Grosu: Ce spune liderul PSRM

Programul propus de Igor Grosu se referă la prioritățile Cabinetului de Miniștri pe care ar urma să-l conducă. Documentul constă din 42 de pagini. Una dintre măsurile pe care guvernul Igor Grosu intenționează să le ia în primul rând ar fi să ceară instituirea stării de urgență în țară, în legătură cu pandemia COVID-19.

Precizăm că marți, 23 martie, Igor Grosu a publicat lista miniștrilor pe care-i propune în viitorul guvern. Comisia Juridică, Numiri și Imunități a Legislativului a examinat, în cadrul ședinței de miercuri, proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului. Raportul nu a întrunit numărul suficient de voturi, iar aprobarea proiectului rămâne la latitudinea plenului Parlamentului.

Totodată, pe agenda ședinței de astăzi aLegislativului se regăsește proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2021, proiectul pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și Legii salarizării, proiectul de modificare a Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, proiectul de lege pentru modificarea Legii viei și vinului, proiectul de lege privind unele măsuri în vederea amânării penalităților pentru întârzierea la plata impozitelor de către agenții economici în perioada stării de urgență și a stării de urgență în sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0